Header Search
Sommarens mest intressanta pocket!?

Sommarens mest intressanta pocket!?

Skrivet den : 28 Jun 2017

Ibland dyker det upp riktiga pärlor i bokfloden- ni vet sådana där som gör att man känner sig lite annorlunda då man läst dem? Man lär sig en massa nytt, och kanske har också vinkeln varifrån man betraktar omvärlden ändrats något?
Havsboken är en sådan bok, och precis som Ved (om ni minns den) är den en djupdykning inom ett område där iallafall mina kunskaper var relativt begränsade.

Från en bräcklig båt i en fjord vid Lofoten utforskar två vänner havsdjupen samtidigt som de försöker fånga en monstruös haj: den gigantiska håkäringen som enligt forskarna kan bli sju meter lång och 400 år gammal. Sedan urminnes tider har människan försökt bemästra havet och dess invånare med lika doser förskräckelse som fascination. Männen i den lilla fiskebåten får både tid och anledning att reflektera över relationen mellan havet och människan samtidigt som de gör allt för att överlista sitt byte …

Havsboken är en spännande och underhållande berättelse som med hjälp av historia och vetenskap, mytologi och humor ger en helt ny förståelse för havet där allting började.

Tags: , , , , ,


Kategori: Aktuellt